12 januari 2020
16:30

Referat

Referat: KFUM Lidingö Cows - Hammarby Basket

Första matchen 2020 och endast en träning sen mitten av december. Hur har vi med ork och hur har vi med minnet från set. Lite nytt har vi ju också tittat på i slutet av 2019.
Redan under uppvärmningen nämner Julia tveksamhet till spel iom knäont.
Matchen börjar med att Lidingö gör 5-0 på några minuter. Bl.a. presenterar sig en duktig trepoängsskytt som under matchen gör 5 st treor.
Har ändå bra rörelse i anfall och sakta kryper vi ikapp och även förbi. Några fina spel med bolltempo visar att vi inte tappat så mycket under uppehållet.
Vi har genomgående bra variation i set och blandar även med fritt spel. Testar nytt både i anfall och på inkast. Ännu inte 100 men känns som vi har koll och finns att bygga vidare på.
Under andra perioden drygar vi ut vår ledning några gånger men Lidingö kommer gång efter gång tillbaka. Vi går till halvtid med 29-21.
Har viss foulbelastning på Sanna och Cissi efter kanske lite tveksamma beslut men vi accepterar och spelar vidare. Detta samtidigt som Lidingö åker på en T och ett U under matchen.
Pratar i halvtid om att utgå från 0-0 för att vara på då direkt. Spelar en riktigt bra Q3 både i anfall och försvar. Så pass bra lagförsvar så vi inte har en enda foul under perioden.
Under andra halvlek testar Lidingö en stund att gå ner i zon. Denna löser vi fint med set och med bra distansskytte. Tar bättre ansvar under egen korg och släpper inte till så många returer som vi gjorde i början av matchen. Vi, Sanna, foular en bit in i sista Q men var väldigt tydlig med att inte behöva bytas ut. Detta var enda foulen under hela andra halvleken. Minnesbild bla när deras spelare drivar in i mitten och möts av försvarare plus hjälpförsvar. Hon går i däck och har åsikter men vi ser det bara som bra försvarsspel. Minnesbild även när Lisen spelar försvar på oss…
Håller tempo och intensitet hela vägen ut och vinner matchen med 65-41.